ARHAVİ

Müzik Köyü ile müzikseverler Arhavi’de buluşacak

Müzik Köyü 9. Yılında Arhavi’de müzikseverlerle buluşmak için hazırlanıyor

Abone Ol

Müzik Köyü 9. yılında Türkiye’den ve komşu ülkelerden usta müzisyenlerle müzikseverleri doğanın başucunda buluşturmaya hazırlanıyor. İlk kez bu sene farklı olarak Müzik Köyü iki farklı köyde etkinliklerini gerçekleştirecek. Anadolu’nun farklı bölgelerinde kaybolmaya yüz tutmuş müzik geleneklerine dair yaptıkları çalışmalarla bilinen Müzik Köyü,  bu yıl ilk kez Artvin Arhavi'de yapılacak. 10 depremzede genç de Müzik Köyü'nde ağırlanacak.

 18-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan ilk periyotta sanatçılar ve müzik severler, Arhavi ilçesine bağlı Ezmoce köy evinde bir araya gelecek. Hemen ardından gelen haftada ise artık bir gelenek haline gelen Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Kargı’da ikinci periyot etkinlikleri 26-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Bu iki haftada toplam 21 farklı atölyede, müzik alanında pratik ve teorik birikimlerini geliştirmek isteyen her seviyede müzik severler katılacak.

Müzik Köyü ekibi, 2015 yılından bu yana dünyanın farklı müzik gelenekleri ile müzik kültürlerini atölye, seminer ve konserlerle bir araya getiriyor. Kaynağını müziğin doğa ile ilişkisinden alan Müzik Köyü 2023 programı açıklandı. Müzik Köyü etkinliklerine Yunanistan, Almanya, İran gibi hem yurtdışından hem de yurtiçinden 25'e yakın sanatçı katılacak. Anadolu ve dünyanın dört bir köşesindeki geleneksel müzikleri ve müzisyenleri, müzikseverlerle buluşturan Müzik Köyü'ne kayıtlar 5 Ağustos'ta sona erecek.

Açıklanan programa göre program içeriği şu şekilde;

“1.Periyot 18-22 Ağustos Arhavi / Artvin

 Arslan Hazreti "Doğaçlama Atölyesi "

Birol Topaloğlu "Karadeniz Müziği"

Cemil Qoçgiri "Tenbûr Atölyesi"

Chrysanthi Gkika “Erken Rebetiko (Kafe Aman) Dönemi ve Yunanistan’dan Geleneksel Halk Ezgileri”

Mecit Çeliktaş “Karadeniz Kavalı Çalım Teknikleri, Xerxeriç Yapımı ve Horon”

Mehmet Günay Eser "Üçtelli Bağlamada Geleneksel İcra Teknikleri"

Onur Çalışkan "Anadolu Müziğinde Klarnet ve Yöresel Çalım Stili ve Teknikleri"

Salih Korkut Peker "Cümbüş"

Selda Öztürk “Farklı Dillerde Şarkılarla Vokal Atölyesi ” “Ritim Atölyesi”

Volkan Kaplan "Türkülerin Enstrümantal İcraya Adaptasyonu"

 2.Periyot  26-31 Ağustos Fethiye / Muğla

Ali Tekbaş "Hakkari Bölgesi'ndeki Müzik Formları"

Arslan Hazreti "Kamança ve Kemane"

Kaan Sancaktar "Balkan coğrafyası geleneksel halk ve şehir müzikleri; Çalım teknikleri ve Repertuar (Akordeon, telli, yaylı ve nefesli sazlar için)"

Kemal Dinç "Koro ve Bağlama Orkestrası atölyesi - Bağlamada yeni icra teknikleri ve Çapraz Düzeni - Bağlama orkestrası ve Koro için çok sesli eserler"

Merih Aşkın "Ensemble ve Doğaçlama " (Aşkın Sazı ve Perdesiz Gitar)"

Salih Nazım Peker " İkitelli Atölyesi "

Sami Hosseini "Tarihçesi, İcrası ile Def, Geleneksel Ritimler ve Notasyon"

Seval Eroğlu "Türk Halk Müziği Repertuvarında Ağız ve Hançere Teknikleri"

Setareh Ahmadi "İran Saray Müziği Redifi /Redif Sistemi"

Veka Aler " Doğu' nun Şarkıları"

Zeyn'el "Geçmişin Gelecekle Rezonansı Olarak Türküler"

Yapılan açıklamada;

“Müzik Köyü Fethiye 2023 programı boyunca ana yerleşkedeki konaklama seçeneklerimiz 4 kişilik odalarda ve çadır şeklinde olacaktır. Müzik Köyü 2023 Fethiye'de kontenjan sınırlıdır. Programımıza kaydolmak için ön başvuru farmu’nu doldurup mail adresimize ulaştırmanız gerekmektedir. Ön Başvuru Formu’nu edinmek için mail adresimize yazabilirsiniz;  e-Posta: muzikkoyu@gmail.com  Whatsapp: +90 545 370 57 37” ifadeleri yer aldı.

Ali Eray ÇELİK