Yusufeli Belediyesi, meyve kurutma üretiminde önemli bir adım atarak, hurma ve kayısıdan sonra iki yeni ürünü üretim yelpazesine dahil etti. Belediye, bu alandaki üretimini çeşitlendirerek yerel ekonomiye katkı sağlamayı ve geleneksel üretim yöntemlerini sürdürebilmeyi hedefliyor.
Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yerel üreticilerimizin ürünlerini değerli kılmak ve onları daha geniş pazarlara ulaştırmak için bu projeyi hayata geçirdik. Hem ekonomimize katkı sağlamak hem de geleneksel üretim yöntemlerimizi geleceğe taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meyve kurutma üretimimizi çeşitlendirerek, özellikle yöresel lezzetlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak bizim için güzel bir duygu. Geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa Belediyesi’nin başlattığı “Bir Bahçe Bir Burs” kampanyasına da destek olarak, kampanya kapsamında satın aldığımız portakal ve mandalina gibi ürünleri kurutarak üretim sürecine dahil ettik. " şeklinde konuştu.
Yusufeli Belediyesi'nin, ilerleyen dönemlerde daha fazla yöresel ürünü meyve kurutma üretimine dahil etmesi bekleniyor. Bu projeyle, yerel üreticilerle yapılan işbirliği sayesinde hem ekonomik kalkınma sağlanması hem de geleneksel ürünlerin tanıtılması hedefleniyor.