EĞİTİM

LGS Başvuru Tarihleri Belli Oldu

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) başvuruları için tarih belli oldu.

Abone Ol

LGS kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi başvuruları 18-29 Mart tarihleri arasında alınacak. İsteğe bağlı olan sınava katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek.

2 Haziran’da yapılacak olan LGS’ye 81 gün kaldı.  LGS sınavına hazırlanan öğrenciler için kritik ve değerli bir sürece girilmiş bulunuyor. Akademi Eğitim Koçluğu Kurucu Koordinatörü Dilber Güneş bu süreçte öğrencilerin nasıl çalışması gerektiğini anlattı.

Öğrencilerin kalan bu süreçte tüm deneme ve test kitaplarındaki konu listesini analiz ederek, eksik konu ve kaynak bırakmadan program yapılması gerektiğine dikkati çeken Güneş, denemelere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Denemelerin, eksik noktaların nelerde olduğunu belirlemek konusunda çok önemli olduğunu belirten Güneş, öğrencilerin Eylül ayından itibaren LGS sınavına hazırlandıklarını ve sayısınız denemeye girdiklerini altını çizerek, “Çocuklarımızın bu emeklerinin denemelere dolayısıyla da Haziran’da sınava aktarmaları gerekiyor. Bu yüzden konu konu deneme analizlerinin yapılması ve hedefledikleri nitelikli okulların yüzdelik dilimlerini de araştırmaları gerekiyor” dedi.

Öğrencilerin geçmiş senelerdeki yüzdelik dilimlere ve o yüzdelik dilim için yaklaşık kaç net yapıldığına bakarak verilere ulaşabileceğini aktaran Güneş, “Ayrıca çocuklarımız soru bankasından ziyade denemelere ağırlık vermeli, denemelerde çıkan hatalarına yönelik soru bankalarından o konuya ait soruları çözmeye devam etmeliler” ifadelerini kullandı.

Güneş, konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“Çocuklarımız farklı pozisyonlarda olabilir; konuları tamamlayan, yeni nesil sorularda başarılı öğrenciler düzenli tekrarlar yapmalı ve çıkmış soruları çözmeli. 

Eksik konuları olanlar ve yeni nesil soru yapamayan öğrencilerimiz ise hemen harekete geçmeli, eksikliklerini belirleyip bunları kapamak için en basit tabiriyle kendini kampa almalıdır. Yapılan hataların da aslında eksiklikleri fark etmenin bir yolu olduğu da unutulmamalıdır.

Tabi bunlar sınav dönemlerinde çocuklarımızın yapması gerekenler peki bizler ne yapmalıyız? Her şeyden önce veliler ve öğretmenler olarak çocuklarımızın dayanak noktaları olmalı ve bu süreçte gerekli desteği de sağlamalıyız. Henüz sosyal ve akademik açıdan gelişen çocuklarımızın birden bu yoğun tempoya ayak uydurmaları bazen onları davranışsal açıdan olumsuz etkileyebiliyor. Çocuklarımızın bir birey olduğunu unutmadan doğru iletişim kurarak onun bu yorgun günlerinin bir nebze yardımcısı olabiliriz.

Eğitim ve öğretimin dönemlik ya da sezonluk olmadığı dolayısıyla öğrenmenin her yaş ve kademede devam ettiğini düşünerek bireyin bilmeye, öğrenmeye olan hevesinin de asla kırılmaması gerekiyor. Bu noktada aslında başarıda da başarısızlıkta da hepimizin etkisi bulunuyor. Başarılarla övünülmeli başarısızlıktan da hepimiz ders çıkarmalıyız.

Sonuç ne olursa olsun çocuklarımızı seviyor ve girecekleri sınavlarda kendilerine başarılar diliyorum.”