Kurban bayramına kısa bir süre kalmasına rağmen Hopa’da hayvan pazarında durgunluk yaşanıyor. Yurt dışı bağışlarının ve çay üreticilerinin çay parasının yatmamasından dolayı besiciler zorluk çekiyor.
Boş kurban pazarında volta atan besiciler bu kurban bayramında rağbet olmadıklarını vurguladı. 
4 B293 C39 1 A70 4795 B0 D1 B A0 A5 E E528 D
Kurban pazarında yaşanan durgunluk nedeniyle sitemde bulunan besici Tunay Güler, “emekçilerin haline acıyorum” diyerek sitemini şu sözlerle dile getirdi “Ben 21 yıldır Hopa’dayım . İnanırmısınız bu yıl en kötü sene. Her sene bir önceki seneyi aratıyor. Artık vazgeçme durumundayız. Üreticiye destek yok, halen daha Hopalılar çay parasını 27’sinde alacak buradaki insanlar kurban parasını ayın 27’sinde alsalar neye yarayacak. Bu insanlara bu zamana kadar niye çay paralarını ödemediler. Bizde yararlanalım, bizlerde faydalanalım. Bu sıcakta çektiğimiz hallere bak. Seneye belkide bu işi yapamayacağız."

C0 F C97 B2 D B D E 4 B1 A A33 B E F8 C44 D37 C7 E
“Fiyatlar Düştü, Maaliyetleri Kurtarmıyor”
Ardahan’dan Hopa’ya gelen besici Sait Aydın fiyatların düşmesi nedeniyle maliyetlerini karşılayamadıklarını dile getirdi.
Bir diğer besici Tuncer Şanel, kurban pazarında sinek avladıklarını belirterek “
Kurban satışları hiç iyi değil. Emeklinin parasını vermediler, çay parasını vermediler. Koyunlar düştü 8-9 liraya. Ben aldım 12 liraya getirdim buraya ama satış yok. İşimiz hiç iyi değil, durumlarımızda kötü. 12 milyor olmuş samanın çuvalı. Çoğusu kurbanlarını hiç satamadı öyle duruyor. Bizde bakalım veresiyede aldık kurbanı nasıl yapacağımızı nasıl döneceğimizi bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Erzurum Oltu’dan Hopa kurban pazarına gelen besici Süleyman Polat yem, yer parası ve yol parası ile birlikte maliyetlerinin artığını buna karşılık satışların düşük olduğunu belirtti.
Satışta zorlandıklarını kaydeden Polat, “Fiyatlar düşük ona rağmen yinede çabalıyoruz. Satışta zorlanıyoruz. Yem pahalı, çoban parası pahalı vatandaşında parası var ama kesmiyor. Çay paraları ödense vatandaşın kurban kessin.
Halimizden menün değiliz. Bir tane sattım geri nasıl gideceğimizi düşünüyoruz. Masrafımız çadır parası, yer parası, yol parası bu şekil olursa çiftçilik bitecek” şeklinde konuştu.

“Sağlıklı Atıştırmalıklar Yapıyoruz” “Sağlıklı Atıştırmalıklar Yapıyoruz”

7 D A C9217 3637 40 C8 88 C2 F3 C2168 E7 E D9

A81 D5 B B9 C C C6 4331 B867 F23 C25196 D F E

Editör: AYŞE ÖZDER