Bu ağrılar boynunda, sırtta, bacaklarda ve hatta ellerde yani vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Her yaş grubunda görülebilen kas ağrısı sıklıkla kasların aşırı kullanılmasından kaynaklanır. Genellikle kısa sürede kendiliğinden geçer. Buna rağmen çok uzun süre devam ettiği de görülür. Uzun süren şiddetli kas ağrılarının bir hastalığın habercisi olabileceği unutulmamalıdır.
www.gundemartvin.com İnternet Sitesi’ne konu hakkında açıklamalarda bulunan Fizyoterapist Berkant Ketenci, kas ağrılarının sebebi başka bir hastalık olabileceği konusunda uyardı.
Kas ağrısına sebep olabilecek onlarca etkenin olduğunu belirten Fizyoterapist Ketenci, “Bu sebepler arasında karşımıza en çok çıkanlar travmalar, zorlanmalar ve cereyanda kalma gibi kas spazmını tetikleyen durumlar olmaktadır. Bunların yanında ortopedik problemler, nörolojik problemler, dolaşımsal problemler, romatizmal problemler, tümörler, iç organ kaynaklı yansıyan ağrılar gibi pek çok sebep saymak mümkündür” dedi.
Fizyoterapist Berkant Ketenci konu hakkında şu ifadeleri kullandı;
“Bu gibi bir durum varlığında ağrının sebebinin doğru saptanması tedavi gidişatı açısından oldukça önemli olmaktadır. Örneğin bel ağrısı şikayeti ile gelen birinin detaylı değerlendirme sonucunda sorunun bel kaynaklı değil de böbrek kaynaklı olabileceği, ya da yine benzer bir şekilde karaciğer, mide, bağırsaklar gibi iç organlar kaynaklı yansıyan ağrılar olabileceği çok kez karşılaştığımız durumlardır. Böyle bir senaryoda kas ağrısına yönelik yapılacak olan çalışmalar bazen etkili olup kas ağrısında azalma elde etmemizi sağlasa da çoğu zaman etki etmemektedir. Kaldı ki bu rahatlama geçici olmaktadır çünkü ağrının esas kaynağına yönelik bir tedavi uygulanmadıkça uygulanan teknikler geçici olmaktadır.
Ya da benzer şekilde herhangi bir vücut bölgesinde yaşanan travma sonrası farklı bir vücut bölgesinde ağrı yaşamamız gayet normal bir durumdur. Örneğin sol kalçamızın üzerine düştük diyelim. Travma kaynaklı zaten sol kalça bölgemizde ağrı hissetmemiz gayet normaldir. Buna ek olarak sol kalça ağrımız geçinceye kadar o bölgeyi korumak ve travmayı büyütmemek adına bilinçli ya da bilinçsiz olarak o bölgeye yük vermekten kaçınırız. Bu da beraberinde sağ kalçada ya da belde ya da daha farklı bir vücut bölümünde ağrı ortaya çıkartmaktadır. Esas travma bölgesi iyileştikçe ikincil gelişen ağrılar kendini daha çok belli etmeye başlamaktadır.
Bu gibi bir durum varlığında mutlaka detaylı bir muayene sonrası gerekli tedavilerin uygulanması son derece önemlidir.
Detaylı bilgi ve değerlendirme için ofisimi ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.”