Artvin'de Sağanak Sonrası Dereler Taştı
Artvin'de Sağanak Sonrası Dereler Taştı
İçeriği Görüntüle

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Biyolojik Mücadele Laboratuvarında Kahverengi Kokarcanın doğal parazitoidi olan Trissolcus japonicus (yumurta parazitoidi) üretimi devam ediyor. Program kapsamında hedeflenen 20 binin 11 binden fazlası üretilerek Arhavi ve Borçka Orman İşletme Müdürlüğü sahalarında salımı gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen salım programına Artvin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Tekin Işık, Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdür Vekili Turgay Vatan, Arhavi Orman İşletme Müdürü Fuat Bilgin, Borçka Orman İşletme Müdürü Çetin Yılmaz ve Biyolojik Mücadele Laboratuvarı teknik personeli katıldı.
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, laboratuvar ortamında üretilen Trissolcus japonicus bireylerinin doğaya salınmasıyla zararlının yumurtalarının parazitlenmesi ve popülasyonunun doğal yollarla baskı altına alınması hedeflenmektedir.
Kahverengi Kokarca ile mücadele çalışmaları, biyoteknik (zararlının uçuşa başlamadan önce asılan feromon tuzaklarla toplanması), biyolojik (laboratuvarlarımızda üretilen ve zararlının parazitoidi olan samuray arıcığının salımı yapılarak üremelerinin azaltılması) ve mekanik (kış aylarında kışlaklara çekilen böceklerin kışladıkları alanlardan toplanması) olmak üzere entegre şekilde uygulanarak zararlının popülasyonunun azaltılması ve doğal dengenin korunmasına yönelik çalışmaları devam etmektedir.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü

027045Ba C0F0 4893 B718 5C06Fe9994Ef

93E2Bfcf A5D9 41Dc B999 E9D4Cb577Eae

C94Cdfba E52B 4973 Af1E 06C62267C5De

Muhabir: Editör Masası