ARTVİN

İşçi Film Festivali Sona Erdi 

18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivalinin son günü gerçekleşti

Abone Ol

Artvin Halkevi binasında gerçekleştirilen sponsorsuz, yarışması ücretsiz ve alternatif festival olan 18. Uluslararası İşçi Film Festivali üçüncü gününde 4 kısa film gösterisi ile gerçekleşti. 

2006 yılında “Üretin Gösterelim!” diyerek dünyadaki İşçi Filmleri Festivallerinin ortak ağıyla üretilen filmlerin gösteriminin yapıldığı Uluslararası İşçi Film Festivali’nin üçüncü günü tamamlandı. 

22 Aralık Cuma günü başlayan 18. Uluslararası İşçi Film Festivali’nin üçüncü gününde Tırcı Kadınlar, Görünmez Kadınlar, Molozda Çekiç Sesleri, Karıncanın Ayak İzleri kısa film gösterileri ile sona erdi. 

Ana akım sinema salonları tekeline karşı, alternatif ücretsiz gösterimler yapmaya ve ana akım sinema salonlarında yer bulamamış filmleri izleyici ile buluşturmayı amaçlayan Uluslararası İşçi Film Festivali’ni Eğitim-Sen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Emekli Sen, Halkevleri, SES ve bireysel gönüllülerin katkılarıyla düzenlendi. 

Türkiye'nin birçok şehrinde farklı zamanlarda izleyici ile buluşan Uluslararası İşçi Film Festivali’nin bu yıl 18’incisi Artvin'de tamamlandı. 

Festivalin son gününde konuşan Halkevleri Artvin Şube Temsilcisi Uğur Karakuş, “Festivalimizi 3'ncü gün ile kapatıyoruz. Hopa'daki gösterimlerimiz de bugün 17.00'deki gösterimler ile son buluyor. İşçi Filmleri Festivali yıl boyunca dolandı. Açılışı Hatay'da ve İstanbul'da 1 Mayıs'ta yapmıştı. Festivalin son ayağında Artvin'de ve Trabzon'da yapmış olduk. Kış aylarına da biraz denk geldiği için kapalı salonlarda yaptık. Normalde yıl içinde yaptıklarımız açık alan etkinlikleri olarak da devam ediyor. Sürdüreceğiz, elimizden geldiğince daha da yaygınlaştırmak ve daha fazla insana ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

Karakuş, dört kısa filmin konuları hakkında şunları söyledi: 

"Tırcı Kadınlar yabancı bir film Türkçe alt yazı ile oynatıyoruz. Bir kadın tırcının hayatını anlatıyor. Ulaşım sektörü erkeklerin egemen olduğu bir sektör. Onun içinde yaşadığı zorlukları ve mücadelesini anlatıyor. Karıncanın Ayak İzleri ve Göçmen Filmi Suriyeli göçmenlerin Türkiye'de tarım işçisinin yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor. Molozda Çekiç Sesleri bizim yaptığımız bir film Trabzon'da, Trabzon liman işçilerinin hayatını anlatıyor. Görünmez Kadınlar da yine yabancı bir film. Kadınların erkek şiddetine karşı yaşadıklarını anlatan bir kısa filmdir."

Ali Eray ÇELİK