TTSO'dan yapılan açıklamaya göre, TTSO Başkanı Erkut Çelebi ile İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay arasında Atıl Alanların Tarıma Kazandırılması Projesi kapsamında 400 dönüm alanda İsabella üzümü yetiştiriciliğinin desteklenmesi amacıyla protokol imzalandı.

TTSO Başkanı Çelebi, katma değerli ürün haline gelebilecek tarımsal ürünlerin üretimlerine önem verdiklerini belirterek, "Bölgemizde yoğun olarak bulunan, birçok özelliğiyle öne çıkan ve halk arasında kokulu siyah üzüm olarak bilinen İsabella üzümünün katma değerli ürüne dönüşmesini amaçlıyoruz. Bu anlamda bölgemizde yapılan bazı çalışmalar da bulunuyor. Toplamda 400 dönüme kadar olan alanda yüzde 70 oranında devlet desteği verilecek." ifadesini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Gıda imalatında 252 bin nitelikli istihdamın önünü açtık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Gıda imalatında 252 bin nitelikli istihdamın önünü açtık

Tarım ve Orman Müdürü Gülbay ise atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılmasını amaçladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmakta olan ulusal tarım politikaları doğrultusunda, atıl alanların tarıma kazandırılması projesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında mikroklima iklim özelliği gösteren ve meyvecilik açısından büyük potansiyele sahip atıl alanlardan 400 dönümünün İsabella üzümü yetiştiriciliği yapılarak tarımsal üretime ve milli ekonomiye kazandırılması amacıyla protokol imzaladık. Proje gerçekleştirildiğinde TTSO'nun koordinasyonunda tüzel veya gerçek kişilerin bakımını ve hasadını gerçekleştirecekleri kokulu kara üzümlerin katma değerli ürün olarak ekonomiye kazandırılması, atıl durumda bulunan, güneşlenme, toprak kalitesi ve toprak hazırlığı olarak meyveciliğe uygun 400 dönüm alanın da tarımsal üretime kazandırılması sağlanmış olacaktır."

Atıl arazisinde İsabella üzümü yetiştirmek isteyenlerin TTSO'ya başvurmasıyla süreçlerin başlayacağı bildirildi.

AA

Kaynak: