BORÇKA

İlçeye Sağlıklı Dokunuş İçin Üye Olundu

Borçka Belediyesi, sürdürülebilir şehirleşme ve halk sağlığını geliştirme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye oldu

Abone Ol

Borçka Belediyesi, yeni yılın ilk meclis toplantısında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye olma konusunu görüştü. Meclis üyelerinin oy birliği ile belediye Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye oldu. Bu üyelik, Borçka'nın sağlık, çevre ve yaşam kalitesi konularında daha etkili çalışmalar yapmasına olanak tanıyacağı söylendi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, şehirlerin daha sağlıklıyaşanabilir ve sürdürülebilir hale gelmesini amaçlayan belediyeler arası bir işbirliği platformu olarak öne çıkıyor. Birlik, üye belediyeler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederek toplum sağlığını artıracak projeler yürütüyor. 

Birlik ile birlikte, üye belediyeler arasında düzenlenen toplantı ve seminerlerle en iyi uygulamalar hakkında bilgi edinme şansı, çevre koruma halk sağlığı ve şehir planlaması konularında finansal ve teknik destek alma imkanı ile diğer belediyelerle işbirliği yaparak ortak projeler geliştirme ve uygulama fırsatı sunacak.

Borçka Belediyesi'nin bu üyeliği, ilçenin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İlerleyen dönemlerde, bu işbirliğinin meyvelerini vermesi bekleniyor.

Birliğin Katkıları? 

Birlik, kentlerin sağlık göstergelerini tanımlayarak üye belediyelerin şehir sağlık profili ve kentsel karbon ayakizienvanteri hazırlamalarına danışmanlık yapar. Toplanan veriler doğrultusunda göstergelerde yer alan iyileşmelerin ve olumsuzlukların raporlanmasına destek olur.

Birlik, üye belediyelerin kent içi ve kentler arası eşitsizlikleri azaltmaya yönelik çalışmalarına rehberlik eder. Birlik, üye belediyelerinin başkan, meclis üyesi ve çalışanlarına yönelik kent sağlığı konu başlıklarında eğitim faaliyeti ile kongre, konferans, seminer, panel, çalıştay gibi etkinlikler gerçekleştirir, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasını teşvik eder. Her yıl Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması düzenleyerek üye belediyelerin projelerini değerlendirir ve ödüllendirir. Birlik, kent sağlığı ile ilgili yazılı ve görsel yayın yapar, araştırma ve geliştirme faaliyetinde bulunur, mahalli idareler alanında yapılan bilimsel çalışmalara danışmanlık yapar.

Yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde katılıma açık kültürel, sportif, eğitsel ve bilimsel organizasyon ve yarışmalar düzenler. Birlik, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili uluslararası örnekleri üye belediyeleri ile paylaşır. Sağlıklı Kentler Birliği kuruluşundan bu güne Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’nın üyesidir. Birliğe üye belediyeler Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı içinde güçlü ve etkin bir şekilde temsil edilir. Birliğe üye belediyeler ile Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağına üye belediyeler arasında diyalog ve işbirliği kurmalarını sağlar ve ilişkilerin gelişmesine yardımcı olur.