HOPA

Hopa TSO 14 aylık faaliyet raporunu yayınladı

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu, göreve geldiği tarihten itibaren Oda bünyesinde yaptığı çalışmaların faaliyet raporunu açıkladı

Abone Ol

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini 1 Ekim 2022 tarihinden bu yana yönetimi ile yürüten Osman Demircioğlu, 14 aylık faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Raporda Hopa TSO tarafından yürütülen projeler, sosyal sorumluluk faaliyetleri, aylık faaliyetler ve kolaylaştırıcı işlemler yer aldı.

Rapor hakkında açıklamalarda bulunan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Demircioğlu raporun bir durum değerlendirmesi niteliğinde olduğunu ve somut veriler ışığında olmasına özen gösterildiğini kaydetti.

Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Hopa ve Kemalpaşa’mıza değer katmaya var gücüyle devam etmekteyiz. Bu doğrultuda kamusal hizmetlerde devamlılık ilkesine göre, tüm hizmetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Aynı zamanda yeni proje konularımızı belirleyip gerekli tüm girişimleri gerçekleştirdik. Hizmetlerimizde verimlilik ve etkinliğimizi daha da arttırarak önce üyelerimize sonra Hopa ve Kemalpaşa halkına değer katmanın mutluluğu ile yolumuza kararlılıkla devam etmekteyiz.” dedi.

Çalışmalarda sürdürülebilir olmayı ve ekonomik kalkınmayı ön planda tuttuklarını ifade eden Demircioğlu, “Temel değerlerimizden biri olan çağdaş yönetim anlayışı, bizlere üreten ve katma değer yaratan kamu gücü ile donatılmış odamızın, Hopa ve Kemalpaşalı vatandaşlarımızın daha güçlü şekilde yanlarında olmamızı sağladı. Çağdaş yönetim, üreten, katma değer yaratan ve çocuklarımıza temiz bir dünya bırakma gayretini de bizlerin temel gayesi olarak öğreten bir yaklaşım geliştirmemizi sağladı. Etki alanımıza yaptığımız tüm dokunuşlarda toplum refahı önceliğimiz olup, çevreye ve tüm canlılara saygı göstererek sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı amaçladık. Faaliyetlerimizi planlarken ilkeselliğe ve evrensel hukuka uygun hareket etmeye azami derecede önem gösterdik. Bizler; Hopa ve Kemalpaşa’mız başta olmak üzere, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası etki alanlarımızda toplumun refahına daha fazla neler katabiliriz motivasyonu ile çalışırken, girişimci ruhlarıyla desteklerini esirgemeyen değerli üyelerimiz ve tüm halkımıza en içten saygılarımızla bu kısa değerlendirmeyi sunarız.” diye konuştu.

Raporda yer alan bazı bilgiler şöyle:

Ciha ’da Buluşalım Projesi

İzleme ve denetimine ilişkin Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Hopa Kaymakamlığı arasında imzalanan protokole göre, ilçemizde bulunan Ciha Kalesi’nin turizm faaliyetlerinin bir parçası haline getirilmesi için çalışmalara Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ortak olarak katılım sağlanmış, uygulama aşamasında olan projenin finansman ödemeleri beklenmektedir.

Kemalpaşa Makriali Hall Kilisesi Projesi

Kemalpaşa ilçemizde bulunan Makriali Hall Kilisesi kültür varlığı, restorasyonunun sağlanıp, turizm faaliyetlerine kazandırılmak amacıyla Hopa Ticaret ve Sanayi Odasınca değerlendirmeye alınmıştır. Bu çerçevede Kemalpaşa Belediyesi ile proje yürütücülüğü yaparak gerekli başvurular yapılmıştır. Uygulama öncesi aşama olarak değerlendirilen projelendirme sürecinde Restorasyon,

Restitüsyon ve Rölöve projelerinin hazırlatılması için araştırmalar gerçekleştirilip bütçefinansman için Artvin İl Özel İdaresi ile gerekli bürokratik süreçler yürütülmektedir.

Sosyal sorumluluk projeleri

6 Şubat 2023 tarihinde, dokuz saat ara ile meydana gelen merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,8 Mw  (± 0,1) ve 7,5 Mw büyüklüklerindeki iki deprem ülkemizi derinden yaraladı. En az 50 bin 783 kişinin vefat ettiği doğal afetin bedeli ülkemize ağır bir fatura bıraktı. Bizler yaşanan bu felaket sonrası olanaklarımızı azami derecede zorlayarak vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Aşağıdaki tabloda deprem yardımlarına ilişkin alınan kararlar ve detayları mevcuttur.

Sosyal Dayanışma Yardımları

Sosyal dayanışma, toplumsal geleneklerimizin, toplum olmanın en belirgin özelliklerinden biridir. Hopa ve Kemalpaşa’mızda özellikle eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerin gelişimini Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak önemsiyor ve destekliyoruz. Aşağıdaki tabloda Sosyal Dayanışma Yardımlarına ilişkin alınan kararlar ve detayları mevcuttur.

TOBB Okul Projesi

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin Hopa’da gerçekleştireceği okul projesinin ihale süreci Ağustos ayında gerçekleştirilecek olup ihale aşamasından sonra yıl içerisinde tamamlanması beklenmektedir.

Tır Karnesi Dağıtım Yetkisini Aldı

02.02.2023 Hopa TSO Tır Karnesi Dağıtım Yetkisini Aldı TIR işlemlerini Odamızda yürütmek üzere gerekli yetkinin verilmesi talebimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulunca değerlendirilerek uygun bulunmuştur. Gerekli teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Tır Karnesi iş ve işlemlerinin başlatılması ve yürütülmesi planlanmaktadır. TIR Karnesi dağıtım yetkisinin Odamıza verilmesi sürecinde sağladıkları destekten ötürü başta TOBB Başkanı Sayın M. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU ve Ak Parti Artvin Milletvekili Sayın Erkan BALTA olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Tır Parkı Sorunu Ortadan Kaldırılacak Proje

Tır Parkı Sorunu Ortadan Kaldırılacak Proje kapsamında Hopa Termik Santralinin yan tarafındaki alanda yaklaşık 100 bin m2’lik çok amaçlı dolgu alanı elde edilmesi hedeflenmektedir. Öncelikli olarak Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan ve beraberinde birçok farklı sosyal problemi ortaya çıkaran park sorununun ortadan kaldırılması sağlanacaktır. Bununla birlikte farklı nedenlerle sınır kapısındaki tır geçişi yoğunluğun azalması halinde çevre il ve ilçelere de hizmet verebilecek olan Soğuk Hava Depoları ve Antre Depoları kurularak, söz konusu dolgu alanının etkin bir şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Ayrıca mevcutta Hopa Limanında bulunan çıkış kapısı gümrük sahasının da çok amaçlı dolgu alanına taşınması düşünülmektedir.

Hikmet BAŞAR