Etkinlikte, Artvin Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Serhat Ahçı, organ bağışının önemi hakkında bilgi verdi.

Doktor Ahçı, “Organınızı bağışlayın, yeni hayatların kahramanı olun” diyerek, organ bağışının bir kişinin hayattayken veya tıbben yaşamı sona erdikten sonra, serbest iradesi ve yakın akrabalarının rızasıyla organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesi anlamına geldiğini belirtti.

1950’li yıllardan itibaren tıp literatüründe önemli bir tedavi seçeneği olarak yer alan organ naklinin, işlev göremeyen organları bulunan hastalar için hayat kurtarıcı bir rol üstlendiğini vurgulayan Ahçı, etkinlikle ilgili olarak “Organ bağışı hakkında halkımızı bilgilendirmek ve sorularını yanıtlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik.” dedi.

“Her Bağış Yeni Bir Hayattır”

Ayrıca organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların İl Sağlık Müdürlükleri, hastaneler ve aile hekimliklerindeki organ bağış birimlerine başvurabileceklerini hatırlattı.

Toplumda organ bağışının önemine dikkat çekilen etkinlikte, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) tarafından merkeze kayıtlı üyelerin hazırladığı el işi ürünler de sergilendi.

Sokak Sokak Kolon Kanseri Eğitimi Sokak Sokak Kolon Kanseri Eğitimi

“Her Bağış Yeni Bir Hayattır” 2

Psikiyatri hastaları tarafından yapılan bu eserler, üyelerin işlevselliğini artırmak, topluma entegrasyon sağlamak ve rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla ortaya kondu. Sergide satılan ürünlerden elde edilen gelir, yeni malzemeler alarak tekrar üretime dönüştürülecek.

Etkinlikte ayrıca, Artvin Çoruh Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Selma Durmuş Sarıkahya'nın koordinatörlüğünde Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Halil Demir, Kübra Avcı ve Muhammet Öztürk de yer aldı.

Öğrenciler, hazırladıkları materyalleri sergileyerek ve standa gelen vatandaşlara broşürlerle organ bağışı hakkında bilgilendirme yapıp organ bağış formlarının doldurulmasında yardımcı olarak etkinliğe katkı sağladı.

“Her Bağış Yeni Bir Hayattır” 6

Editör: Aleyna SARIGÜL MERT