Borçka’da Fırtına Pazarı Yerle Bir Etti! Borçka’da Fırtına Pazarı Yerle Bir Etti!

Ziyaret kapsamında Güreşen Köprüsü, Muratlı HES sahası, Karşıköy ve Güreşen Köyü'nde incelemelerde bulunan Çelik’e, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Karayolları Artvin Şube Müdürü Hamza Eken, AK Parti İl Başkanı Ali Semih Aydemir, Merkez İlçe Başkanı Zafer Yerli, Borçka İlçe Başkanı Ahmet Alpaydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel ile birlikte çok sayıda bölge muhtarı ve vatandaş eşlik etti.54461D94 4C69 4E98 Ad0D D3C671Bfb74A-1İncelemelerin en dikkat çeken durağı, yapımı süren Güreşen Köprüsü oldu. Köy halkı ve muhtarlar, köprünün yapım süreciyle ilgili detaylı bilgi talebinde bulunurken, yapılan toplantıda projenin mevcut durumu ve gelecek planlamaları kamuoyuyla paylaşıldı. Faruk Çelik, burada yaptığı açıklamada köprünün ileri teknolojiyle inşa edildiğini ve yalnızca 2025 yılı için 200 milyon TL ödenek ayrıldığını belirtti.

Projenin toplam maliyetinin yaklaşık 4 milyar TL olacağını açıklayan Çelik, köprünün yalnızca bölge için değil, Türkiye genelinde dikkat çekecek bir mühendislik örneği olacağını vurguladı.

Güreşen Köprüsü’nün tamamlanmaması nedeniyle bölge halkının 23 kilometrelik bir dolambaçlı yol kullanmak zorunda kaldığını hatırlatan Çelik, bu zorluğun halkın yaşadığı sıkıntıların başında geldiğini dile getirdi. Köprünün tamamlanmasıyla hem ulaşımın ciddi anlamda kolaylaşacağını hem de bölgenin sosyoekonomik yapısına olumlu katkılar sunulacağını belirtti. Halkın doğru ve güncel bilgiye ulaşabilmesi adına, köy halkı ve muhtarlardan oluşacak bir heyetin kurularak müteahhit firma ve teknik ekipten düzenli bilgi alacağını söyledi. Böylece kulaktan dolma, yanlış bilgilerin önüne geçileceğini ifade etti.

Çelik, "Vatandaş burada haklı olarak bilgi almak istiyor. Köprü bir mühendislik projesi olarak farklı bir teknikle yapılmak zorunda kalındı. Şartlar, zemin ve proje gereği bu noktaya gelindi. Kuleler yükseldi, yapım sürüyor. Bu yıl için ayrılan ödenekle çalışmalar sürecek. Umuyorum ki önümüzdeki yıl, tasarruf tedbirlerinin esnemesiyle daha fazla kaynağı bölgeye aktarabileceğiz" şeklinde konuştu.

Muratlı HES sahasında da incelemelerde bulunan Faruk Çelik, daha sonra Karşıköy’de planlanan bariyer çalışmalarını ve Güreşen Köyü yolu üzerindeki heyelanlı bölgede sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

 Bölge müdürlüğü teknik heyeti tarafından yapılan bilgilendirmelere dikkat çeken Çelik, bu bilgilerin vatandaşlarla birlikte değerlendirildiğini söyledi.

Köprünün yüksek maliyetine ilişkin de açıklamalarda bulunan Çelik, “Yaklaşık 4 milyar liralık maliyetli bir köprüden söz ediyoruz. Ancak bu maliyet, bölge halkının yıllardır çektiği ulaşım sorununa köklü bir çözüm sunacak. Bu projeyi ne kadar erken tamamlarsak, hem vatandaşlarımız hem de devletimiz açısından o kadar kârlı oluruz. Yeni yıl bütçesiyle birlikte süreci hızlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Vatandaş taleplerini dikkate alarak çalışmaların sürdüğünü ve süreceğini ifade eden Çelik, bazı çevrelerden gelen eleştirilerle ilgili ise “Projeye karşı olanlar zaten her şeye karşı. Önemli olan vatandaşımızın memnuniyetidir” diyerek değerlendirmede bulundu.D7542Be1 50Bd 4A1F 950B B4411002D416

Editör: AYŞE ÖZDER