İş Geliştirme Desteğine Destek Programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan 0-3 yaş arasında ki girişimcilerin başvuru yapabileceklerini kaydeden İl Müdürü Ercan, İş Geliştirme Desteğinin verildiği sektörler hakkında şunları söyledi:
“NACE Rev. 2’ye göre; C -İmalat, 61-Telekomünikasyon, 62-Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler, 63-Bilgi Hizmet Faaliyetleri, 72-Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler iş geliştirme desteğinden yararlanabilecek.”
İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranı ile faizsiz geri ödemeli olarak destek sağlandığını ifade eden Ercan, “Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 Bin TL daha ilave ediliyor.” dedi.
Desteklenecek giderler neler?
Desteklenecek giderler ile ilgili bilgi veren Ercan, “Destek kapsamında işletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderlerine (eğitim, danışmanlık ve yönderlik, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları giderleri) destek sağlanıyor.” şeklinde konuştu.
Geri Ödemeler Ne Zaman Başlıyor?
Ercan, geri ödemelerin başlama tarihi hakkında ise, “Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak olup, işletmelerin geri ödemeleri 36 aylık program süresinin bitiş tarihinden sonraki 6 ayı ödemesiz olmak üzere, üçer aylık dönemler halinde 4 eşit taksitte yapılır.” dedi.
İş Geliştirme Desteği kapsamında alınan başvuruların, kurul ve jüri değerlendirmesi sonucuna göre sıralanacağını ve desteklemeye hak kazananların ilan edileceğini sözlerine ekledi.

Devlet Destekli Tarım Sigortaları'nın yaygınlaştırılması için ilk toplantı yapıldı Devlet Destekli Tarım Sigortaları'nın yaygınlaştırılması için ilk toplantı yapıldı

kosgeb

Editör: Aleyna SARIGÜL MERT