Artvin Şubesi olarak, Genel Merkez’in eğitim, öğretim ve bilimsel vizyonuna paralel hareket ettiklerini ifade eden Okan, il genelinde, 9 ilçedeki eğitim kurumlarını ziyaret ederek, eğitim çalışanlarının sorunlarını dinleyip kayıt altına aldıklarını aktardı.
Bir sendikanın yapması gereken ne varsa yapmaya gayret ettiklerini kaydeden Okan, “Hedefimiz 2025 Mayıs ayında önce üniversitemizde sonrada birçok eğitim kurumunda Türk Eğitim- Sen'i yetkili yapmaktır.” dedi. Türk Eğitim- Sen'in tesis etmek istediği bilim zihniyetinden beslenen adalet ve liyakat temelli kurum yönetme anlayışının her alana hakim olacağını belirtti. Bu kapsamda Borçka Camili Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri için eğitim öğretim materyali desteğinde bulunduklarını kaydetti.
Okan, “Artvin Çoruh Üniversitesi'nde gerek akademik kadro tahsisi ve unvan yükselmesi gerek idari kadrolardaki tayin, yer değiştirme ve görevde yükselme alanlarında yapılan adaletsizliklerin giderilmesi noktasında açtığımız davalar ile hukuki mücadele noktasında üniversite personelimizin yanında durarak hak arama mücadelesine destek verdik.” şeklinde konuştu.
“Neden Türk Eğitim Sen?”
Okan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Temmuz 2021 Türkiye'nin en büyük eğitim organizasyonu olan "II. Maarif Kongresi" kapsamında Türk eğitiminin farklı alanlarıyla bir bütün olarak ele alındığı, 2023 ve sonrası için gerekli çalışmaları kapsayan; sorunların, tespitlerin, eksiklerin belirlenerek çözüm önerilerinin sunulduğu 10 tematik çalıştayı içine alacak şekilde 40 üniversiteden 100'e yakın akademisyenin katıldığı bir organizasyon ile Cumhuriyetin 2. yüzyılına kapı aralanmıştır.
20-23 Ocak 2023 tarihlerinde Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı muhtevasıyla 81 ilden alanında uzman eğitimciler komisyon çalışmalarında bulunmak üzere bir araya gelmiş; iki gün boyunca yapılan komisyon çalışmalarının ardından hazırlanan rapor başta Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve yasa koruculara sunulmuştur.
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin, Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kabul edilişinin 100. yılı anısına 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlediği “Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı” Ankara’da yapılarak eğitimdeki güncel sorunlar yeni eğitim öğretimin yılına girerken Milli Eğitim Bakanlığının temel alması gereken hususlar ve sorunlara ilişkin çözüm önerileri masaya yaptırılmıştır. Özellikle öğretmen atamalarında mülakatın olması birçok mağduriyeti beraberinde getirmiş; 1100 öğretmenimiz KPSS puanıyla atama kontenjanına girdiği halde mülakatta farklı illerin faklı takdir yetkisini kullanmasıyla kul hakkı yenilerek büyük bir adaletsizlik yaşanmıştır. Bu adaletsizliğin giderilmesi için an azından mağdur edilen 1100 öğretmenimiz için ek atama yapılmalıdır.
21-24 Kasım 2024 tarihleri arasında 47 farklı ülkeden 1574 bilim ve kültür insanının katılımıyla 1119 bilimsel çalışmanın gündeme alındığı 5. Uluslararası Türk Dünyası ve Sosyal Bilimler Kongresi Türk Eğitim Sen farkı ile düzenlenmiştir.
Türk Eğitim- Sen çıkardığı onlarca bilimsel ve kültürel yayın ile eğitim ve öğretime bilim felsefesinden temelinde yön vermeye devam ediyor.”
“Eğitimde Sorunlara Yapıcı Çözümler Üretiyoruz”
Türk Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı Sinan Okan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünden ilham alarak, Türkiye'deki eğitim sorunlarına yapıcı çözümler üretmeye yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Bunlar da ilginizi çekebilir