Toplantı, Hopa Belediyesi Çevre Mühendisi İpek Adıgüzel’in hazırlayıp sunduğu “Artvin İli Katı Atık Yönetim Sistemleri Fayda-Maliyet Analizi” sunumu ile başladı. Sunumun ardından katılımcılar, çöp sorununa kalıcı çözüm getirecek yol haritası üzerine istişarelerde bulundu.

“Kafes Balıkçılığı Burada Kurulamaz”
“Kafes Balıkçılığı Burada Kurulamaz”
İçeriği Görüntüle

Toplantıda, katı atık bertaraf yönteminin belirlenmesi ve yer tahsisi süreçlerinin yürütülmesi kararlaştırıldı.

ÇOKAB Başkanı Bilgehan Erdem, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:“Artvin’in geleceği için en önemli adımlardan biri vahşi depolamanın sona erdirilmesi ve modern, çevreye duyarlı bir katı atık yönetim sisteminin hayata geçirilmesidir. Bu süreçte tüm belediyelerimiz ve ilgili kurumlarımızla iş birliği içinde hareket ederek hem çevremizi koruyacak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Artvin bırakacağız.”

Toplantıya; Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Küçükalkan ve ilgili kurum temsilcileri katılım sağladı.
Artvin Belediyesi

I M G 4229

Muhabir: Editör Masası