BORÇKA

“Caligula Suikasti” Oyunu Sahnelendi

3.Borçka Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen "Caligula Suikasti" oyunu, izleyicilerden büyük beğeni topladı

Abone Ol

3.Borçka Tiyatro Festivalinin üçüncü gününde Acarlar Meslek Yüksekokulunda “Caligula Suikasti” oyunu sahnelendi. Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli tiyatro gruplarını ve performanslarını bir araya getirerek bölgedeki tiyatroseverlere eşsiz bir deneyim sundu.

 
"Caligula Suikastı", tarihi bir figür olan Roma İmparatoru Caligula'nın yaşamını ve trajik sonunu konu alıyor. Oyunun yönetmeni, sahne tasarımı ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekerken, seyirciler oyunun dramatik yapısına ve derin psikolojik çözümlemelerine hayran kaldı. Bu tür etkinlikler, kültürel zenginliği artırarak Borçka'nın sanata olan ilgisini daha da pekiştirir hale getirdi. 

Kemal Aydoğan’ın yönettiği Caligula Suikastı oyunu Moda Sahnesi’nde izleyici ile buluşurken Tiyatro Festivali kapsamında Borçka’da da sahnelendi. Yazar Stefan Tsanev’ın oyununu Hüseyin Mevsim çevirdi. Münir Can Cindoruk, Mehmet Tekatlı ve Adem Yıldırım’ın oynadığı oyunun sahne tasarımı ise Bengi Günay’a ait. Yaş sınırı +16 olarak belirlenen oyuna Borçka halkı yoğun ilgi gösterdi. 

Stefan Tsanev Kimdir?
Yazar Stefan Tsanev’in oyunu Hüseyin Mevsim tarafından çevrilerek Moda sahnesinde izleyiciler ile buluşuyor. Yazar Stefan Tsanev, 1936 yılında Bulgaristan’ın Ruse vilayetine bağlı Çervena Voda köyünde doğdu. Sofya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ile Moskova Sinema Enstitüsü Dramaturgi Bölümünü bitirdi. Hukuk öğrenimi de gördü. İlk şiir kitabı olan “Saatler” 1960 yılında yayımlandı. İlk oyunu “Gerçek Ivalyo” 1962 yılında sahnelendi. 15 şiir kitabı vardır ve 20’den fazla oyun yazmıştır.


Oyunları dünyanın birçok ülkesinde sahnelenmiş, şiirleri ise neredeyse tüm Avrupa dillerine çevrilmiştir.
Birçok defa Bulgar Yazarlar Birliği ve Bulgar Oyuncular Birliği tarafından ödüllendirilmiştir.
Oyunlarının konusu, birey ile devlet-iktidar arasında kaynaklanan gerilim şeklinde özetlenebilir. Yaptığı yergi ve taşlamalarla, özgürlüğe karşı olan tüm toplumsal yapıları ayyuka çıkartır ve dalga geçer.