BORÇKA

Borçka Sanatı Sevdi!

Borçka Belediyesi ve Şişli Belediyesi'nin iş birliği ile 1250 kilometrelik mesafeyi aşarak kurulan sanat köprüsü, 3. Borçka Tiyatrosu etkinliği ile kültürel bir zenginlik sundu

Abone Ol

Kültür ve sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücüyle, 1250 kilometre uzaktaki iki belediye arasında bir sanat köprüsü kurularak Borçka’da bu yıl 3. Borçka Tiyatro Festivali düzenlendi.

Şişli Belediyesinin de desteği ile gerçekleşen festival bir hafta süren etkileyici organizasyon, hem yerel halkın hem de tiyatroseverlerin yoğun ilgisini çekti. Etkinlik boyunca çeşitli oyunlar sahnelenirken, katılımcılar sanatın birleştirici gücünü deneyimleme fırsatı buldu. Gerçekleşecek festivalde, bir tiyatro salonu bile olmayan Borçka’da, 1 hafta boyunca oyunlar sahnelenerek atölyeler ve söyleşiler yapıldı.

Bu tür iş birlikleri, şehirler arasında yalnızca coğrafi değil, aynı zamanda kültürel bağlar da kurarak sanatı erişilebilir kılmayı hedefledi. Borçka ve Şişli belediyelerinin bu çabası, farklı bölgelerden gelen sanatçıların ve izleyicilerin kaynaşmasını sağladı.

Festival kapsamında sadece Borçka odaklı değil aynı zaman Artvin’in birçok ilçesinde de oyunlar sahnelendi. Hopa, Kemalpaşa, Yusufeli ve Artvin’de de sahnelenen oyunlar izleyiciler tarafından yoğun katılım gösterilerek takip edildi. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda düşünülerek çeşitli çocuk oyunları öğrencilerle buluştu. Kaymakamlık tarafından okul sahnelerinin kullanımına izin verilmemesi nedeniyle Belediyenin kamusal alanlarında çocuklar sanatla bir araya geldi.

Bir hafta boyunca Borçka’da etkisini gösteren kültür ve sanat şöleni katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken akşam saatlerinde sahnelenen tiyatro oyunları ise Borçka’da yoğun ilgi ile takip edildi. Salonların dolması ile birlikte tiyatronun büyülü dünyasına adım atan vatandaşlar farklı kültürlere ait oyunları izleyerek kendilerini geliştirme imkanı yakaladılar.

Bir hafta boyunca ilçede gerçekleşen Tiyatro Festivali hakkında değerlendirmede bulunan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Birçok kişiye dokunabildiğimizi düşünüyorum. Birçok tiyatrocu arkadaş ile tanışıp Borçka ve ülkenin bir yanı ile köprü kurmaya çalıştık. Farklı insanlarla tanışıp farklı bilgilerde aldık. Sadece oyun oynarken değil oyun dışında da Belediyenin sosyal tesislerinde, ilçede insanlarımız bir hafta boyunca tiyatro festivali ile ilgilendi. Bizde bir imece kültürü var bu bölgede. Biz bunu tiyatroda da yapmaya çalıştık, biz dayanışmayı Artvin’de, Yusufeli’nde, Kemalpaşa’da ve Hopa’da bu etkinliklerin devam etmesini ve oradaki insanlarında bunlardan faydalanmasını arzuladık. Bunu başardık bu dönemde. Kardeş belediyecilik hukuku ile genişleyen ve bugünlere kadar birçok dayanışma örneği ile belediyenin fazla bütçesine dokunmadan bu etkinlikleri yapmak son derece önemli. Sanatsız olmuyor. Su, alt yapı ve üst yapı vs. hepsi yapılıyor zaten belediyenin görevidir. Ama Anadolu’nun en ücra köşesinde Doğu Karadeniz’in bir ilçesinde bu etkinliği yapmayı ben çok önemsiyordum ve bunu başardığımız için mutluyuz. O kadar çok emek sarf eden arkadaşlarımız var ki hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Bir hafta boyunca dolu dolu geçen günler yaşadık” dedi.

Her yaştan izleyicinin ilgi gösterdiği festivalin önümüzdeki yıllarda da zengin içeriği ve geniş katılımıyla devam etmeyi hedeflediği bildirildi.