Artvin'de, 2024 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Artvin Valisi Turan Ergün başkanlığında düzenlendi. Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarının 2024 yılı yatırım, proje ve faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantı öncesinde, basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlayan Vali Ergün, gazetecilerin toplumun doğru bilgilendirilmesi adına büyük bir özveriyle görev yaptıklarını belirtti. Ergün, “Basın, demokratik hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Sizler, bu sorumluluğu yerine getirerek toplumun aydınlatılmasına önemli katkı sağlıyorsunuz” dedi.

2024 Yılı Yatırımları Değerlendirildi-2Turan Ergün, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda, İçişleri Bakanlığı'nın “İl Yatırım Takip Sistemi” üzerinden yapılan değerlendirmelere göre, ilde toplam 305 projenin uygulandığını belirtti. Projelerin kurumlara göre dağılımında, 242'sinin yatırımcı bölge ve il müdürlükleri, 10'unun belediyeler ve 53'ünün Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Projelerin tamamlanma durumuna bakıldığında ise, 92'sinin tamamlandığı, 172'sinin çalışmalarına devam edildiği, 33'ünün ihale aşamasında olduğu, 6 projeye başlanmadığı ve 2 projenin tasfiye edildiği açıklandı.

Artvin Erzurum Karayolunda Heyelan Artvin Erzurum Karayolunda Heyelan

2024 Yılı Yatırımları Değerlendirildi-3

Sektör bazında yapılan projelerin dağılımı şu şekilde:

- 102 proje Ulaştırma-Haberleşme,
- 75 proje Tarım,
- 32 proje Konut,
- 27 proje Eğitim,
- 20 proje Sosyal Nitelikteki Diğer Kamu Hizmetleri,
- 14 proje Sağlık,
- 10 proje İmalat,
- 10 proje İktisadi Nitelikteki Diğer Kamu Hizmetleri,
- 9 proje Enerji,
- 6 proje Turizm.

2024 Yılı Yatırımları Değerlendirildi-4

Parasal gerçekleşme durumlarına göre ise toplam proje tutarının 54.7 milyar TL, 2024 yılı ödeneğinin 7.2 milyar TL, 2024 yılı toplam harcamasının 3.7 milyar TL ve gerçekleşen toplam harcamanın 29.8 milyar TL olduğu belirtildi. 2024 yılında uygulanmakta olan projelere ayrılan ödeneğin gerçekleşme oranları ise nakdi %54 ve fiziki %61 olarak kaydedildi.

Vali Ergün, gerçekleştirilen yatırımların milletimize en iyi hizmeti sunmak amacıyla yapıldığını vurgulayarak, toplantının Artvin için hayırlı olmasını diledi ve katılımcılara teşekkür etti.

Editör: AYŞE ÖZDER